Vrienden van de Hanepraij Jaarverslag 2020

‘Vrienden van De Hanepraij’                                                                Jaarverslag 2020

Het bestuur:

Het bestuur kende in 2020 de volgende bezetting:

Dhr. Sies Hamersma, voorzitter

Dhr. Kees van Dijk, penningmeester

Mw. Netty van der Linde-de Pater, secretaris

Mw. Nanny van Bennekom, lid

Mw. Jo Brussaard- van den Ouden, lid

Mw. Hetty van der Hauw-van der Kaaij, lid

Mw. Leni de Jong, lid

Mw. Renate Westerink, adviserend lid naar de Hanepraij toe.

 

Bij de Algemene Ledenvergadering op 26 maart was Leni de Jong aftredend, maar herkiesbaar.

Door de corona maatregelen werd de Algemene Ledenvergadering die op 26 maart gepland was, afgelast.

Het bestuur kon in 2020 slechts tweemaal bijeen op 23 januari en op 3 september.

 

Het beleid:

Een jaar van hoogte- én dieptepunten, bergen en dalen zou je kunnen zeggen, als je er een thema aan zou willen verbinden.

Want we begonnen zo mooi op 14 februari, Valentijnsdag, een jaarlijks weerkerende ‘Vrienden dag’, waaraan wij onze naam ook ontleend hebben.

Dus zorgden we wederom voor voorjaarsbloemen op de afdelingen en kantoren en lekkers voor de verzorging/verpleging en bewoners.

Én een spetterend feest in de Hanepraij vlak daarop op 18 februari toen de bekende VIP Hennie Huisman optrad met de Playback show.

Velen van het personeel hadden zich verkleed en ontpopten zich als bekende artiesten  en dansten en zongen als professionals en wat hebben bewoners, hun familie en her personeel dolle pret en volop plezier gehad bij het optreden van onze gewoonlijk zo rustige restaurantmanager Martin Poot à la André van Duin, die de show ook won.

De kosten daarvan namen wij als ‘Vrienden van’ voor onze rekening, waar toch een bedrag van

€ 1.250,- mee gemoeid was.

Niet lang daarna begaf het orgel in De Hanepraij het, wat voor begeleiding van de kerk- en zangdiensten een onmisbaar instrument is.

‘Vrienden van’ werd gevraagd aan een nieuw orgel bij te dragen en er werd besloten om € 2.550,– daaraan te geven wat zeer welkom was. We vroegen bij de sponsor Kringloopwinkel Reeuwijk om een bijdrage en zij doneerden, zoals bijna alle jaren daarvoor een bedrag van € 1.000,–.

Maar nog voor het orgel de eerste klanken kon laten horen, werd het opeens stil, heel stil en kwamen we in een dal terecht, een dieptepunt, de berg af en met een harde klap neergekomen en stilgezet.

Het corona-virus sloop zoals op vele plaatsen o.a. ook verpleeghuis De Hanepraij binnen.

De bewoners, in quarantaine, gesloten voor bezoek en vrijwilligers , dus ook voor ons als vrijwillig bestuur van ‘Vrienden van De Hanepraij’, diepe verslagenheid en velen in de put.

Maar….in de put blijven dat kan zeker niet als je Vrienden hebt en daar staan wij voor zonder opschepperij of overdrijving.

We konden immers helpen met middelen om deze periode draagbaar te maken?

Oké, het nieuwe orgel mocht nog niet gebruikt worden (geen grote groepen bijeen), maar de dure Video-camera waar om gevraagd werd kwam er wel à € 3.000,-.

Daarmee konden de buiten-optredens van artiesten en groepen én binnenopnames van o.a. de kerkdiensten vanuit het stiltecentrum én de beweeg-activiteiten via de fysio-afdeling uitgezonden worden naar de t.v. ’s die op de kamers van alle bewoners staan.

Een kaartenactie werd gestart als teken van meeleven naar alle afdelingen en diverse disciplines én op de dag/avond dat de kerstboom buiten ontstoken werd kregen álle 230 bewoners een mooie grote kaars met zeer lange branduren die de hele kerstperiode en donkere wintertijd toch licht kon brengen.

Ook ontving de verzorging/verpleging speciaal met de kerstdagen fraaie dozen met lekkere bonbons .

Het bestuur heeft dus toch naar mogelijkheden gezocht, via o.a. een toenemend aantal sponsors (genoemd op de website) én trouwe leden, waarvan er in 2020 helaas niet veel bijgekomen zijn, maar dat was duidelijk te wijten aan de omstandigheden.

Waren we op 31 december 2020 al uit het dal geklommen? Nee,  de klim gaat langzaam (we zijn ook niet zo jong en lenig meer!) en tegen een berg op kost moeite en energie, maar als je het met elkaar doet, gaat het beter. Denk maar eens aan de Vierdaagse.

Het bestuur van ‘Vrienden van De Hanepraij’ blijft met de bewoners meelopen, ook in 2021, waarvan we hopen dat bezoek weer meer mogelijk gaat worden en we weer echt kunnen omgaan met elkaar!

Dank aan de leden en sponsors die ons jarenlang ondersteunen en dit blijven doen!

 

Netty van der Linde,

secretaris

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *